ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГГройсман розкритикував рішення Київради про заборону підвищення тарифів

Гройсман розкритикував рішення Київради про заборону підвищення тарифів

Гройсману не сподобалось рішення столичної влади про мораторій на підвищення комунальних тарифів в Києві. На його думку, меру Києва варто самому знайти постачальників газу, які продаватимуть його за нижчими цінами, аби не підвищувати тарифи.

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман різко розкритикував  мораторій Київради про підвищення тарифів за компослуги з 1 липня. Про це очільник Уряду розповів  під час виступу в парламенті. 

«Насправді, якщо десь і є більш дешевий газ, будь-яка міська рада може імпортувати його до України, ми це підтримуємо і будемо підтримувати й надалі. Ми встановили граничну ціну на газ. Якщо київська влада знає, де купити дешевше, нехай купує, ми будемо вітати це. Наша постанова говорить про те, що газ не може бути дорожчим, ніж 6879 гривен, дешевше – будь-ласка», – наголосив він.

Гройсман також зазначив, що в розпорядженні Київради є 4 мільярда гривень, які можна спрямувати на компенсацію вартості тарифів на житлово-комунальні послуги.

Варто нагадати, що 7 липня Київрада заборонила всім структурам і підрозділам комунальних підприємств столиці підвищувати тарифи на комунальні послуги. 

Мораторій на підняття тарифів на електрику, природній газ, теплову енергію й водопостачання буде чинним до 1 жовтня 2016 року. Окрім цього депутатами було заборонено штрафувати киян за несвоєчасну оплату за житлово-комунальні послуги.

 

 
Коментарі (0)