ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГГройсман «руками і ногами» бореться з подорожчанням газу

Гройсман «руками і ногами» бореться з подорожчанням газу

Гройсман заявив, що не зможе запобігти підвищенню ціни, яке є однією з умов Міжнародного валютного фонду для виділення Україні чергового траншу кредиту

В Україні подорожчає газ для населення. Коли це станеться і наскільки зросте ціна, поки невідомо. Проте зміна вартості є неминучою.

Про це під час засідання уряду визнав прем'єр-міністр Володимир Гройсман, передає УНІАН. Він заявив, що не зможе запобігти підвищенню ціни, яке є однією з умов Міжнародного валютного фонду для виділення Україні чергового траншу кредиту.

"Що, ми брали зобов'язання щодо газу? Я, чи що, хочу піднімати ціну? Я руками і ногами борюся з цим, зубами, вже більше року. Але є речі, які перебувають за межами моїх можливостей", - сказав Гройсман.

Нагадаємо, нинішня ціна на газ для населення діє до 18 жовтня. Сьогодні-завтра Кабмін має визначитися із її долею надалі.

Нині кубометр газу для населення коштує 6,9579 грн. У майбутньому його вартість становитиме стільки ж, як і для промисловості (нині - 12,2-13,3 грн за кубометр).  

 
Коментарі (0)