ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаГройсман: споживання енергії зменьшиться у 3-4 рази завдяки енергозбереженню на місцевому рівні

Гройсман: споживання енергії зменьшиться у 3-4 рази завдяки енергозбереженню на місцевому рівні

На думку Гройсмана, аби економити газ, необхідно провести утеплення будинків, переведення котелень на біопаливо та встановлення біля кожного будинку системи регулювання тепла.

Володимир Гройсман закликав місцеві влади розробляти стратегію енергоефективності та проводити модернізацію. Це дозволить  зменшити енергоспоживання у країні та зменшити рахунки людей.

Про це Прем`єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, спілкуючись із журналістами після запуску твердопаливної котельні КП «Вінницяміськтеплоенерго», у Вінниці в п'ятницю.

«Дуже важливо, особливо на місцевому рівні за підтримки Уряду, щоби кожна міська рада, кожна територіальна громада мали свою стратегію енергоефективності», - зазначив  Гройсман.

«Підкреслюю, ми можемо у 3-4 рази споживати менше енергії, при тому що якість послуг буде набагато кращою. Це буде означати, що середній рахунок у країні буде менше у 3-4 рази, оскільки ми менше споживатимемо енергії»,- додав прем`єр-міністр.

Він навів приклад Вінницької області, у якій завдяки заходам з енергоефективності упродовж опалювальних сезонів 2014-2015 років, частини 2016 року заощаджено 30% газу, порівняно із 7,2 млрд. кубометрів газу в усій Україні.

За його словами основними заходами в сфері енергозбереження є: утеплення будинків, переведення котелень на біопаливо та встановлення біля кожного будинку системи регулювання тепла.

Гройсман  також зазначив, що на даному етапі Україна є надзвичайно енерговитратою державою.

«Ми на превеликий жаль, можемо констатувати факт, що ми є імпортером палива, у тому числі газу в Україну, хоча маємо абсолютно потенційні можливості, за якісної енергоефективності, заміщення газу і власного видобутку, стати експортером. Ми можемо експортувати енергоресурси і отримувати в національну економіку валюту», - наголосив він.

Прем`єр-міністр зауважив, що рішення Уряду щодо встановлення ринкової ціни на газ є антикорупційним та не дає можливості існуванню зловживань в енергетичній сфері. Воно повинне стимулювати збільшення обсягів власного видобутку газу. Разом з тим через систему субсидій Уряд забезпечить захист тих, хто потребуватиме такої допомоги у зв'язку із запровадженням ринкової ціни на газ.

Окрім цього Уряд  розвиватиме вироблення електроенергії з гідроенергетики в рамках затвердження концепції розвитку гідроенергетики.

 

 
Коментарі (0)