ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГГройсман: Субсидії отримають більше половини сімей в Україні

Гройсман: Субсидії отримають більше половини сімей в Україні

Гройсман закликав громадян оформляти субсидії, адже держбюджету вигідніше надавати адресну допомогу кожній родині, ніж виплачувати дотації комунальним підприємствам

До 9 млн українських сімей з 15 млн, наявних в державі, оформлять найближчим часом субсидії на оплату житлово-комунальних послуг.

 Про це  заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман, передає Сегодня.ua.

Гройсман запевнив, що субсидії покриють зростання тарифів, і за фактом люди платитимуть навіть менше, ніж минулого року.

«Ми розрахували (передбачили в бюджеті, що субсидії отримають) до 9 млн сімей. Але реальна картина буде, коли люди оформлять субсидії. Більше точно не буде. Самі субсидії отримають відповідний захист. Ця система досить справедлива. Тобто ти маєш невисокийдохід – за тебе держава допоможе заплатити», – заявив прем'єр.

Гройсман закликав громадян оформляти субсидії, адже держбюджету вигідніше надавати адресну допомогу кожній родині, ніж виплачувати дотації комунальним підприємствам. Сім'ям, які оформили субсидії раніше, на цей опалювальний сезон їх продовжать і перерахують автоматично.

«Є шість мільйонів сімей, які сьогодні отримують субсидії. Хочу всіх заспокоїти, що система спрацює (і станеться переоформлення). Пенсіонерів це не стосується – всім, кому були призначені субсидії, будуть автоматично змінені. Дуже важливо, щоб люди були уважні, коли їм виставляють рахунки, коли вони повинні розібратися в цифрах. Все інше держава зробить. Ми забезпечимо всі сім'ї, які потребують підтримки, субсидіями. Ми не субсидуватимемо, як було раніше, – давати дотації теплокомуненерго, «Нафтогазу» сотні мільярдів гривень. Ми дамо кожному громадянину, у якого є невисокий дохід, і ми його захистимо. А всі, хто має високий дохід, їздять на крутих машинах, мають великі будинки або квартири, нехай платять повноцінно», – зазначив Гройсман.

Нагадаємо, внесений Кабінетом міністрів України до парламенту проект держбюджету України на 2017 рік передбачає виділення 50,7 млрд грн місцевим бюджетам на виплату пільг у сфері ЖКГ.

 

 
Коментарі (0)