ГоловнаНовини ЖКГОпалювальний сезон 2023-2024Гройсман: Відповідальність за опалювальний сезон - на місцевій владі

Гройсман: Відповідальність за опалювальний сезон - на місцевій владі

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що центральна влада зробили все необхідне для успішного початку в Україні опалювального сезону, і покладає за нього відповідальність на місцеве самоврядування.

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що центральна влада зробили все необхідне для успішного початку в Україні опалювального сезону, і покладає за нього відповідальність на місцеве самоврядування. Про це прем'єр сказав в ході засідання уряду, яке транслював телеканал "112 Україна".

"Сьогодні всю відповідальність за своєчасний початок опалювального сезону несуть місцеві органи влади. Ми як уряд створили достатні запаси газу в сховищах, у нас достатньо газу, у нас немає з ним проблем. Ціна газу залишається незмінною, тому немає підстав сьогодні говорити про збільшення тарифів на місцях. електричної енергії у нас виробляється достатньо. З боку уряду ніяких проблемних питань немає. Питання в тому, щоб кожен на своєму місці вчасно заповнив системи теплопостачання, завершив ремонтні роботи ", - сказав прем'єр-міністр.

Гройсман запевнив, що місцева влада вже відрапортували про 100% готовність до опалювального сезону по всій країні. Це, за словами прем'єра, є хорошим показником чи не за всі роки незалежності.

"І в умовах фінансової децентралізації все на місцях мають достатньо ресурсів для того, щоб якісно підготуватися до зими. Тому я наполягаю на тому, що відповідальність за питання своєчасності початку тепла, якості тепла лежить на місцевих органах влади, мерів міст, громад, главах адміністрацій районів і областей, персональна відповідальність, щоб все було вчасно. Якщо три доби температура менше, ніж +8, починайте опалювальний сезон. Якщо ситуація буде іншою, тоді таких рішень приймати не потрібно. Але вчасно заповніть систему водою, тому що нормативно два тижні відводиться на забезпечення теплом. Це неприпустимо, щоб люди два тижні чекали, поки місцева влада вийдуть на параметри системи теплозабезпечення. Будь ласка, вчасно почніть і швидко запустіть. Це технічно можливо, тільки щоб не проспали ", - сказав він.

 

 
Коментарі (0)