ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоГройсман впроваджує нові ДБН всупереч забороні суду

Гройсман впроваджує нові ДБН всупереч забороні суду

Він підкреслив, що в житловому будівництві потрібно міняти стандарти і вводити норми, які розроблені з залученням широкого експертного кола і громадськості

Він підкреслив, що в житловому будівництві потрібно міняти стандарти і вводити норми, які розроблені з залученням широкого експертного кола і громадськості

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман доручив продовжити впровадження нових державних будівельних норм (ДБН) "Планування і забудова територій", які вступили в силу з 1 вересня, незважаючи на рішення Київського окружного адміністративного суду, який призупинив дію відповідного наказу. Про це він сказав на засіданні уряду.

"Є ряд позовів. Дехто хоче залишити все так, як було. По-старому. І окремі випадки судових рішень компрометують сотні чесних і справедливих рішень. Але треба наводити порядок в країні. І все повинні бути об'єднані цією метою. Ми можемо бути в 50-100 разів ефективніше ", - зазначив прем'єр-міністр.

Разом з тим він підкреслив, що і в житловому будівництві потрібно міняти стандарти і вводити норми, які розроблені з залученням широкого експертного кола і громадськості.

"Якщо ви, громадяни, бачите, що будуються будинки, а разом з ними не будується садок або поліклініка - будь-який соціальний об'єкт, - знайте, це шахрайство. Влада прийняла несправедливе рішення по відношенню до жителів", - сказав Володимир Гройсман.

Новини по темі: Нові ДБН вступають в силу з 1 вересня, незважаючи на рішення суду, - Мінрегіон

Виступаючи на засіданні уряду, віце-прем'єр міністр, міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко наголосив, що будівельним компаніям дали перехідний період для переходу на нові норми будівництва.

"Хочу повідомити, що наказ зупинити можна, а введення в дію ДБН неможливо", - сказав він.

Нагадаємо, що раніше Київський окружний адміністративний суд призупинив дію наказу Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства, яким затверджено державні будівельні норми "Планування і забудова територій".

Зубко назвав такі дії судової атакою на реформу. Міністерство підготувало клопотання про скасування призупинення дії наказу.

Одним з головних змін до державних будівельних норм у частині "Планування і забудова територій" є введення "блакитних" і "зелених" ліній. "Блакитні" лінії обмежують висотність забудови, "зелені" - забудову зелених зон в населених пунктах.

 

 
Коментарі (0)