ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняГройсман: за перше півріччя НАК «Нафтогаз України» отримав понад 20 млрд грн прибутку

Гройсман: за перше півріччя НАК «Нафтогаз України» отримав понад 20 млрд грн прибутку

За підсумками першого півріччя Нафтогаз вийде на прибуток понад 20 млрд грн. Його основу складе прибуток від транзиту газу, який раніше повністю “з’їдався” через занижену ціну на газ.

 НАК "Нафтогаз України", за попередніми даними, в січні-червні 2016 року отримала прибуток у розмірі понад 20 млрд грн. Про це повідомив прем'єр-міністр Володимир Гройсман на своїй сторінці у Facebook.

"У 2016 році "Нафтогаз" вперше з 2006 року взагалі не отримує підтримки від держави у вигляді компенсації різниці у цінах та тарифах на тепло. Уже за підсумками першого півріччя "Нафтогаз" вийде на прибуток понад 20 млрд грн. Його основу складе прибуток від транзиту газу, який раніше повністю "з'їдався" через занижену ціну на газ", – зазначив він.
 
"Всього ж до кінця року "Нафтогаз" планує перерахувати в бюджет понад 60 млрд грн податків, що не тільки повністю перекриє кошти, необхідні для виплати субсидій тим, хто цього сьогодні потребує, а й дозволить профінансувати частину інших соціальних виплат", – додав прем'єр.
 
Нафтогаз підготував для оприлюднення попередню фінансову звітність за І півріччя 2016 року. І ми на її основі уже сьогодні можемо говорити про те, що ситуація у нафтогазовому секторі завдяки здійсненим нами реформаторським крокам починає кардинально змінюватись.
 
Нафтогаз, компанія, яка протягом багатьох років була такою собі «чорною дирою» і через яку колосальні кошти з державного бюджету вимивались у приватні кишені, стає тепер навпаки донором бюджету. Якщо протягом багатьох років до цього Нафтогаз стабільно отримував компенсацію з державного бюджету, яка в останні роки перевищувала уже 100 млрд. грн., то цього року навпаки – він починає серйозно поповнювати бюджет.
У 2016 році Нафтогаз вперше з 2006 року взагалі не отримує підтримки від держави у вигляді компенсації різниці у цінах та тарифах на тепло. Уже за підсумками першого півріччя Нафтогаз вийде на прибуток понад 20 млрд. грн. Його основу складе прибуток від транзиту газу, який раніше повністю «з'їдався» через занижену ціну на газ.
 
Всього ж до кінця року Група Нафтогаз планує перерахувати в бюджет понад 60 млрд грн. податків, що не тільки повністю перекриє кошти, необхідні для виплати субсидій тим, хто цього сьогодні потребує, а й дозволить профінансувати частину інших соціальних виплат.
 
Таким чином, якщо раніше на доходах від газового сектору наживались газові ділки, то тепер у виграші залишається держава і ті, кого держава сьогодні повинна підтримувати. Прибутки Нафтогазу, будуть розподілені не тільки на поповнення бюджету, який вирішує проблеми сьогоднішнього дня, але будуть інвестування і в майбутнє – врешті-решт відкриваються можливості розвитку видобування українського газу і досягнення мети, яку ми поставили перед собою – зробити Україну до 2020 повністю енергонезалежною!
 
Коментарі (0)