ГоловнаВибір редакціїТарифи ЖКГГройсман заявив що доб'ється перегляду рішення НКРЕКП про зміну формули оплати за газ

Гройсман заявив що доб'ється перегляду рішення НКРЕКП про зміну формули оплати за газ

Уряд добиватиметься перегляду рішення НКРЕКП про зміну формули оплати за газ, українці не мають платити більше, - Володимир Гройсман
Кабінет Міністрів України добиватиметься від Національної комісії з регулювання ринку електроенергії та комунальних послуг (НКРЕКП) зміни рішення, згідно з яким з 1 квітня в Україні розмежується плата за газ і вводиться абонплата за доставку палива. Про це заявив Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман у своєму відеозверненні в соціальній мережі Facebook.
 
«Вчора я пообіцяв розібратися з абонплатою за газ, провести ретельні розрахунки і подивитися, як це вплине на оплату за газ для кожного українського громадянина.  Щойно завершив нараду з цього приводу. Маю розрахунки, які показують, що збільшення плати є, і воно становить у середньому від 1,3 до 3 разів. Особливо це стосується тих, хто живе у багатоквартирних будинках», - пояснив Глава Уряду.
 
Він підкреслив, що таке збільшення платежів є неприпустимим, і Уряд не миритиметься з такою ситуацією. «Я щойно мав розмову з представником Комісії (НКРЕКП), яка встановила цю абонплату з 1 квітня. І хоча Національна комісія і не підпорядковується Уряду і Прем’єр-міністру, я в понеділок направлю офіційне звернення. Ми вимагатимемо, щоб рішення було переглянуто. Це наша принципова позиція!» - додав Глава Уряду

Як повідомлялося, згідно із законом про ринок газу та згідно з нормами Кодексу транспортних мереж з 1 квітня в Україні за рішенням НКРЕКП введено окремий платіж - за доставку газу до споживачів. В Уряді підкреслювали, що ретельно відслідковуватимуть ситуацію, аби в кінцевому розрахунку українцям не довелося платити більше. 

 
Коментарі (0)