ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГГройсман закликав місцеву владу не зберігати бюджети на депозитах

Гройсман закликав місцеву владу не зберігати бюджети на депозитах

Мільярди, які мають працювати на українських громадян, деякі муніципалітети просто зберігають на постійній основі на депозитних рахунках

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман закликає місцеву владу використовувати зростання місцевих бюджетів у результаті реформи з децентралізації на заходи з енергоефективності та вирішення інших проблем громади, а не зберігати їх на депозитах у банках заради відсотків.

Про це Голова Уряду заявив на відкритті засідання Кабінету Міністрів, передає прес-служба Держенергоефективності.

«Колеги, коли нам потрібно стати енергоефективними, інвестувати в інфраструктуру для створення нових робочих місць, змінювати умови навчання, лікування, не можна кошти відправляти на депозити в банки, тоді як проблеми людей залишаються невирішеними. Мільярди, які мають працювати на українських громадян, деякі муніципалітети просто зберігають на постійній основі на депозитних рахунках. Інвестуйте в енергоефективність! Інвестуйте в енергоефективність», - зазначив Гройсман.

Такі заходи дозволять заощаджувати кошти на енергоресурсах, збільшать доходи місцевих бюджетів і підвищуватимуть конкурентність міст, сіл, селищ, порівняно з відсотками з депозитів, які короткочасно отримають місцева влада.

За його словами в рамках децентралізації сьогодні на рахунках місцевих бюджетів є кошти. Також є і буде збережено ресурси Державного фонду регіонального розвитку та субвенція на соціально-економічний розвиток.

«Але хочу підкреслити, що безпосередньо, в тому числі і відповідальність, лежить на органах місцевої влади», - зауважив Гройсман.

 

 
Коментарі (0)