ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГГройсман: завдяки системі житлових субсидій платежі за ЖКП менші за торішні

Гройсман: завдяки системі житлових субсидій платежі за ЖКП менші за торішні

Вчора, голова уряду провів селекторну нараду з керівниками місцевих органів виконавчої влади з питань соціального захисту населення для обговорення питання житлових субсидій.
Завдяки системі житлових субсидій розмір платежів за житлово-комунальні послуги для українських громадян після встановлення ринкової ціни на газ в Україні буде менший, аніж минулого року, повідомляє прес-служба Кабміну.
 
Вчора, голова уряду провів селекторну нараду з керівниками місцевих органів виконавчої влади з питань соціального захисту населення для обговорення питання житлових субсидій.
 
Під час наради, Володимир Гройсман навів три приклади розрахунків платежів на житлово-комунальні послуги з урахуванням середньостатистичних показників доходів сімей, розмірів квартир та доходів.
 
Для сім’ї з двох дорослих та дитини, що проживають у 2-кімнатній квартирі площею 50 кв.м. та мають дохід у 7 тис. грн, обов’язковий платіж за послуги ЖКГ у 2016 році буде становити 876 грн. Водночас, після підвищення цін на житлово-комунальні послуги у 2015 році він сягав 1466 грн, у 2016 році — 2520 грн, але з урахуванням субсидії у 2015 році він становив 921 грн, а в 2016 році за новою системою буде становити 876 грн.
 
Для сім’ї з чотирьох осіб, двоє з яких — діти, що проживає у подібній квартирі та має дохід у 9968 грн, у 2015 році з урахуванням субсидії сплачувала за житлово-комунальні послуги 1400 грн, а у 2016 році буде платити 1332 грн.
 
Для родини з двох осіб-пенсіонерів у двокімнатній квартирі, дохід яких сягає 3800 грн, платіж за комунальні послуги з урахуванням субсидії у 2015 р. становив 407 грн, а у 2016 році — 387 грн.
Наступним етапом стане монетизація субсидій, монетизація економії субсидій.

“Якщо люди будуть споживати і економити, усю економію ми маємо перераховувати цим людям коштами. Ми до цього сьогодні готуємос”, — наголосив Прем’єр-міністр. 

 
Коментарі (1)
Коля Пухов
13 Вересня 2016 p. 15:34
А що таке , взагалі, субсидія? Це не що інше як часткова компенсація державою знецінення її грошей. Але шахрайство полягає в тому, що знецінення гривні ( тихий масовий грабунок людей владою) стосується усіх і постійно, а часткова компесація цього знецінення надається вибірково і тимчасово. Бо насправді не тарифи і ціни зростають, а знецінюється гривня -- лише зовні це виглядає як підвищення цін і тарифів. Це знає кожний економіст.