ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГГройсман: Зниження ціни на газ компенсаціями «Нафтогазу» не дасть ефекту

Гройсман: Зниження ціни на газ компенсаціями «Нафтогазу» не дасть ефекту

Володимир Гройсман не бажає розглядати жодних питань, пов’язаних із зниженням ціни на газ для населення. Головний аргумент, як завжди – недопущення корупційних схем на ринок газу.

Зниження ціни на газ на 40% через компенсацію «Нафтогазу» не дасть позитивного ефекту. Про це заявив  прем'єр-міністр України Володимир Гройсман в інтерв'ю телеканалу «112 Україна». 

«Якщо на ринках у Європі цей газ може коштувати на 40% дешевше, будь ласка, ми готові його купувати на 40% дешевше. Якщо це зробити просто знизивши на 40%, а потім «Нафтогазу» робити компенсації безпосередньо з бюджету, то я вважаю, що це не дасть ефекту. Чому? Тому що ця компенсація буде і бідних, і багатих, а багаті споживають більше», - зазначив прем'єр.

За словами Гройсмана цей крок  може призвести до повернення на ринок корупційних схем. Глава уряду також вважає, що крім перевірок «Нафтобазу» треба зосередитися на енергоефективності та забезпечити соціальний захист шляхом механізму надання субсидій.

Варто нагадати, що «Самопоміч» зажадала від Гройсмана фінансовий план «Нафтогазу» на 2016-2017 роки, щоб на його основі зробити висновки, чи є підприємство збитковим. Як вважають нардепи цієї політичної партії, аналіз також зможе вказати шляхи для зниження вартості газу на 40%.

 

 
Коментарі (0)