ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняГройсману не сподобалися премії керівництва «Нафтогазу» на 45 млн доларів

Гройсману не сподобалися премії керівництва «Нафтогазу» на 45 млн доларів

Направлено звернення до наглядової ради НАК з проханням переглянути рішення про виділення на бонуси $ 45 млн

Направлено звернення до наглядової ради НАК з проханням переглянути рішення про виділення на бонуси $ 45 млн

Кабінет міністрів звернувся до незалежного наглядовій раді держхолдингу НАК «Нафтогаз України» з вимогою дати пояснення щодо нарахування премій топ-менеджерам компанії, - заявив сьогодні в сесійній залі парламенту Володимир Гройсман в рамках години запитань до Кабміну.

«Нафтогаз управляється незалежним наглядовою радою, і це не компетенція уряду (преміювати співробітників підприємства - Ред.). Я теж був стурбований таким рішенням (про призначення багатомільйонних премій - Ред.). Тому надіслав офіційного листа в незалежний наглядову раду, щоб вони переглянули своє рішення і поінформував Кабмін. Чекаю відповіді на це питання. Я не підтримую такої політики високих нагороджень, тому що вважаю їх несвоєчасними», - підкреслив чиновник.

У той же час прем'єр додав: «Хоча треба визнати, що НАК «Нафтогаз України» і його менеджмент добув серйозну перемогу над« Газпромом »в інтересах країни в розмірі 4,5 мільярда доларів США».

«І саме за це таку винагороду призначив наглядову раду», - пояснив глава уряду.

Раніше стало відомо, що в «Нафтогазі» було прийнято рішення про виплату у вигляді премії розміром 1% від виграної суми в Стокгольмському арбітражі, що становить близько $ 45 млн. 

 
Коментарі (0)