ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняGroup DF об’єднує облгази у холдинг

Group DF об’єднує облгази у холдинг

Group DF має намір консолідувати акції облгазів до середини наступного року. Наразі ведуться переговори із власниками актівів.

Група компаній Group DF Дмитра Фірташа планує до середини 2014 вирішити юридичне питання щодо консолідації пакетів акцій окремих облгазів для об'єднання їх у холдинговій структурі. Про це заявив керуючий директор Group DF Борис Краснянський, повідомляє телеканал Business.

«Group DF на сьогодні володіє низкою пакетів акцій окремих облгазів. І досить великої кількості облгазів, але це невеликі пакети, як правило, іноді розрізнені», - зазначив пан Краснянський.

«І я вже розповідав, що ми припускаємо їх консолідувати... Ця робота ведеться. Ведуться переговори з власниками цих активів... Для того, щоб консолідувати у себе досить значні контрольні пакети цих облгазів з одного боку, і з іншого - об'єднати їх в якусь холдингову структуру», - зазначив керуючий директор Group DF Борис Краснянський.

За його словами, в Group DF планують вирішити юридичне питання про консолідацію до середини 2014 року.

«Я думаю, що середина наступного року це більш-менш реалістичний термін для того, щоб, принаймні, юридично це питання вирішити», - повідомив пан Краснянський.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, концентрація в руках групи компаній Group DF українського мільярдера Дмитра Фірташа 70% газорозподільних мереж країни не суперечить антимонопольним нормам України, переконаний керівник Антимонопольного комітету Василь Цушко.

Він також вважає, що облгази працюють на різних територіальних ринках, тому їх концентрація в руках однієї компанії для кінцевого споживача нічого не поміняє.

 
Коментарі (0)