ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГГруднева комуналка може подорожчати на 2 тис. гривень

Груднева комуналка може подорожчати на 2 тис. гривень

Експерт каже, що такі цифри, як 4,5 або 4,8 грн за куб є виключно маніпуляцією. Адже в даному випадку мова йде про ціну на блакитне паливо без урахування податків.

Валентин Землянський, незалежний експерт з питань енергетики, заявив, що на початку опалювального сезону «Нафтогаз» збирається підвищити вартість газу для рядових споживачів до 9,7 гривні за куб. Це означає, що для українців комуналка може вирости в ціні в середньому на 2 тисячі гривень.

Експерт каже, що такі цифри, як 4,5 або 4,8 грн за куб є виключно маніпуляцією. Адже в даному випадку мова йде про ціну на блакитне паливо без урахування податків. А в платіжках, в залежності від регіону, вказуються зовсім інші цифри - від 6,1 до 7 грн за кубометр.

До грудня вартість газу підвищиться ще раз. Для українців це означатиме, що вартість комуналки продовжить рости. Також не варто розраховувати і на те, що Україні допоможуть із зовні. Наприклад, Польща готова продавати Україні американський газ, але обсяги таких поставок будуть маленькі. До того ж, купувати цей газ Україна буде за тими цінами, які встановлені на європейському ринку.

 

 
Коментарі (0)