ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоГрупа народних депутатів оскаржили в КСУ призначення членів НКРЕКП

Група народних депутатів оскаржили в КСУ призначення членів НКРЕКП

Депутати оскаржують укази про призначення членами НКРЕКП Валерія Тарасюка, Дмитра Коваленка, Ольги Бабій, Олени Антонової, Оксани Кривенко, Руслана Кайдаша і Олексія Магди
Народні депутати звернулися до Конституційного суду України з проханням визнати не конституційним сім указів п'ятого президента Петра Порошенка і чинного глави держави Володимира Зеленського про призначення членів Нацкомісії з регулювання енергетики та комунальних послуг, про це повідомила прес-служба КСУ.
 
Депутати оскаржують укази про призначення членами НКРЕКП Валерія Тарасюка, Дмитра Коваленка, Ольги Бабій, Олени Антонової, Оксани Кривенко, Руслана Кайдаша і Олексія Магди.
 
Також оскаржують пункти 3-1 розділу IV "Прикінцеві та перехідні положення" закону 1540-VIII про НКРЕКП (в редакції закону №2237-VIII від 7 грудня 2017 року) і пункти 3 і 4 розділу II "Прикінцеві та перехідні положення" закону №394 -IX.
 
Норми законів дозволяють президенту призначати членів НКРЕКП своїм указом на три місяці, дають можливість главі державі стверджувати схему їх ротації і дозволили тимчасово призначеним Зеленським членам тарифної комісії продовжити свою роботу без конкурсу майже на шість років.
 
Парламентарії вважають, що оспорювані ними укази президента порушують Конституцію України, а прийняті Верховної Ради закони не відповідають основному закону про Нацкомісію.

Серед авторів звернення: Юлія Тимошенко, Сергій Тарута, Михайло Волинець, Олексій Кучеренко, Олексій Гончаренко, Валентин Наливайченко, Людмила Буймистер, Вікторія Гриб, Михайло Бондар та інші. 

 
Коментарі (0)