ГоловнаКоментаріОпалювальний сезон 2023-2024Г.Зубко: «Ми хочемо дати можливість безпосередньо платити субсидії підприємствам, що надають компослуги»

Г.Зубко: «Ми хочемо дати можливість безпосередньо платити субсидії підприємствам, що надають компослуги»

Міністерство фінансів України розглядає постанову про прямий сплаті субсидій на рахунки компаній, що надають комунальні послуги
Міністерство фінансів України розглядає постанову про прямий сплаті субсидій на рахунки компаній, що надають комунальні послуги, повідомив міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко вчора на Міжнародному конгресі з питань реформування сфери ЖКГ.
 
"Ми хочемо практично скасувати постанову №20 і дати можливість платити живими грошима підприємствам, що надають послуги. Це скоротить термін проходження, прибере підписання протоколів, узгоджень, і головне - касові розриви", - пояснив Геннадій Зубко.
 
Як пояснив міністр, дана постанова важливо для захисту інвестицій в сферу житлово-комунальних послуг.
 
Він також заявив, що дана постанова дозволить прийти до нормальних ринкових відносин між підприємствами, державою і постачальниками енергії.

За словами очільника Мінрегіону, даний документ є важливим кроком до захисту коштів іноземних і внутрішніх інвесторів. 

 
Коментарі (2)
Коля Пухов
11 Листопада 2017 p. 00:23
Субсидії у цьому опалювальному сезоні будуть платити споживачі надавачам компослуг, а не навпаки, як це було раніше. Субсидіанти вже почали отримувати платіжки, у яких субсидія зазначена із знаком "мінус", тобто до нарахованої суми субсидію додали, а не відняли. Таким чином влада спонукає споживачів просити припинити субсидії.
Коля Пухов
11 Листопада 2017 p. 23:37
Минулої зими опалення було дуже формальне,- батареї були ледь теплі. Але люди не скаржились, бо отримували субсидію. А тепер , виходить, ту субсидію будуть забирать назад. Нащо тоді на кожному кроці брехати, що субсидія є безповоротною?