ГоловнаКоментаріЖитлоГ.Зубко:«У разі неякісно наданої послуги з управління будинком, її вартість буде перераховуватись»

Г.Зубко:«У разі неякісно наданої послуги з управління будинком, її вартість буде перераховуватись»

У разі неякісно наданої послуги з управління будинком, її вартість буде перераховуватись. Про це заявив віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко.
У разі неякісно наданої послуги з управління будинком, її вартість буде перераховуватись. Про це під час засідання Уряду заявив віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко.
 
“Ми затвердили Порядок перерахунку вартості послуги з управління багатоквартирним будинком за період її ненадання або надання неякісної послуги. Таким чином ми захищаємо права споживачів, даємо можливість співвласникам сплачувати справедливу вартість за надані послуги”, — сказав віце-прем’єр.
 
З його слів, новий Порядок дозволяє мешканцям сплачувати лише за фактично спожиті послуги та “дає право зменшити рахунки у разі неякісної послуги або її ненадання”.
 
“Порядок встановлює чіткі взаємовідносини з управителем та дозволяє уникнути непорозумінь в частині нарахування плати”, — підкреслив Зубко.
 
Згідно з Порядком здійснення перерахунків вартості послуги з управління багатоквартирним будинком за період її ненадання або надання невідповідної якості визначаються умови та терміни здійснення перерахунку управителем, а саме — перерахунку за ініціативою управителя або у разі прийняття управителем рішення про задоволення вимог, викладених в акті-претензії споживача.
 
Також, визначаються вимоги щодо підтвердження обсягу фактично наданої послуги та фактично понесених витрат управителем, встановлюються особливості здійснення перерахунку за технічне обслуговування і енергопостачання ліфтів, а також утримання, обслуговування і поточний ремонт внутрішньобудинкових систем та визначаються умови, за яких перерахунок не проводиться.
 

Згідно з Порядком встановлюються вимоги щодо інформування управителем споживачів про проведення перерахунку. 

 
Коментарі (0)