ГоловнаКоментаріТарифи ЖКГГ.Зубко:«Уряд розпочав верифікацію субсидій»

Г.Зубко:«Уряд розпочав верифікацію субсидій»

Віце-прем’єр вважає, що в першу чергу потрібно проводити верифікацію, в другу – монетизацію і саме головне – маємо рухатися до збільшення доходів громадян.

 Сьогодні потрібно проводити верифікацію субсидій і визначити тих, хто дійсно потребує державної підтримки. Коли Уряд приймав рішення про ринкову вартість газу, держава запровадила інструмент захисту громадян. Сьогодні велика частина домогосподарств, а це майже сім мільйонів отримують субсидії. Про це повідомив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко.

«До кінця 2017 року з бюджету на субсидії витратять 70 млрд гривень. Витрачати такі кошти на субсидії і не інвестувати в енергоефективність ми не можемо як держава, яка прагне бути енергонезалежною», - наголосив Геннадій Зубко.
 
Віце-прем’єр вважає, що в першу чергу потрібно проводити верифікацію, в другу – монетизацію і саме головне – маємо рухатися до збільшення доходів громадян.
 
За його словами, верифікація субсидій вже почалася на рівні місцевих органів влади, а вчора на Уряді було прийнято рішення щодо створення центрального реєстру, де буде зібрана вся інформація про отримувачів субсидій. «Після того, як ця інформація буде сконцентрована у центральному реєстрі, будуть прийняті рішення щодо верифікації», - зазначив Геннадій Зубко.
 
Коментарі (1)
Коля Пухов
26 Липня 2017 p. 15:24
А що таке, взагалі, субсидія? Cубсидія -- це не що інше як часткова компенсація державою знецінення її грошей. Бо насправді не тарифи і ціни зростають, а знецінюється гривня , лише зовні це виглядає як підвищення цін і тарифів. Але знецінення гривні стосується усіх і постійно, а часткова компенсація цього знецінення надається вибірков та тимчасово. ----------------------------------------Більш того, у деяких випадках взагалі доходить до абсурду, - коли вже надану часткову компенсацію знецінення гривні забирають назад, стягуючи ще й додатково судові витрати з "одержувача" субсидій... ------------------------- Ну то припиніть знецінювати гривню і не треба буде ніяких субсидій, -- скаже будь-яка хоч трохи мисляча людина. Так ні ж ..., а де ж тоді брати гроші на чималеньки зарплати чиновникам і депутатам? Тоді ж не можна буде друкувати, - тільки взамін зношених...