ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаХАЕС готова до початку будівництва нових енергоблоків

ХАЕС готова до початку будівництва нових енергоблоків

Стан майбутнього будівельного майданчика енергоблоків №3 та №4 Хмельницької атомної електростанції задовільний, придатний для облаштування виробничих і монтажних зон всіх етапів будівництва, подальшого монтажу та запуску і випробувань енергоблоків

Стан майбутнього будівельного майданчика енергоблоків №3 та №4  Хмельницької атомної електростанції задовільний, придатний для облаштування виробничих і монтажних зон всіх етапів будівництва, подальшого монтажу та запуску і випробувань енергоблоків.

Такого попереднього висновку дійшла робоча група з опрацювання питань реалізації будівництва вказаних двох енергоблоків, яка ще з 22 вересня працює на станції. Про це інформує ДП «НАЕК «Енергоатом».

«Робоча група розглянула можливості та пропозиції щодо розміщення об’єктів виробничої бази будівельних організацій, облаштування тимчасових та постійних доріг, а також наявність існуючих та можливу необхідність прокладання нових інженерних мереж. Було опрацьовано варіанти розміщення мобільних будівель і споруд виробничого, складського та санітарно-побутового призначення, а також майбутньої дирекції з добудови енергоблоків № 3 та № 4 ХАЕС», – зазначають в компанії.

Тут наголошують, що серед найважливіших питань майбутнього будівництва, яким фахівці робочої групи приділили окрему увагу, є оцінка технічного стану підйомних кранів, необхідних для забезпечення будівельних і монтажних робіт.

А завершальним етапом цієї робочої групи буде підготовка завдання про склад робіт підготовчого періоду будівництва енергоблоків № 3 та № 4 ХАЕС, що буде затверджено відповідним «Планом підготовчих заходів».

Нагадаємо, ця робоча група почала працювати на ХАЕС з 22 вересня – у день, коли президент Володимир Зеленський підписав указ «Про невідкладні заходи щодо стабілізації ситуації в енергетичній сфері та подальшого розвитку ядерної енергетики», яким доручено Кабміну у двомісячний строк внести на розгляд Верховної Ради законопроєкт про розміщення, проєктування та будівництво енергоблоків № 3 та № 4 Хмельницької АЕС.

Під час робочого візиту на ХАЕС 9 вересня, Володимир Зеленський наголосив на необхідності добудови двох енергоблоків та пообіцяв видати з цього приводу відповідний документ.

 

 
Коментарі (0)