ГоловнаНовини ЖКГМіські проектиХаркову обіцяють нові ліфти

Харкову обіцяють нові ліфти

У цьому році в Харкові з’явиться більше півсотні нових ліфтів. Однак, заміну ліфтових кабін будуть проводити лише в тих районах, які обслуговує «Харківсміськліфт»

У Харкові цьогоріч планують замінити 60 ліфтових кабін. На сьогодні, у місті вже замінили 11 ліфтів. Кількість ліфтових кабін може бути збільшено, якщо протягом року у бюджеті міста з’являться додаткові гроші на ці цілі. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі Харківської міської ради.

Однак, такі зміни стосуватимуться лише 3 районів міста, які обслуговує КП «Харківміськліфт»  - Дзержинський, Київський та Орджонікідзевський.

«У багатьох ліфтів термін експлуатації вже досить великий - 20-25 років. Тому треба або робити капремонт, або замінювати їх. Нові кабіни - набагато кращі і зручніші. Там встановлюється нове обладнання, енергозберігаючі світлодіодні лампи, антивандальні кнопки, і, в цілому, естетичний вигляд нових кабін краще. Думаю, мешканцям будинків їздити в них буде набагато приємніше», - заявивли в «Харківміськліфті».

Проте, роботу комунальників та фінансові спроможності підприємства ускладнює  той факт, що більшість обладнання крадуть. З початку року зловмисники завдали підприємству збитків майже на 400 тис. грн.

«Найчастіше крадуть мідні котушки з машинних приміщень, підвісні кабелі, кабелі диспетчеризації. На вулиці Пушкінській два дні тому повністю розікрали станції управління в чотирьох під'їздах, чим завдали збитків на 50 тис грн. З січня  у трьох наших районах, було затримано вісім крадіїв, при цьому тільки двох із них засудили, а шістьох відпустили», - сказали на підприємстві.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, харківські ліфти будуть економити енергоресурси. Економнішими підйомники планують зробити за рахунок світлодіодних ламп та заощадливих електромоторів.

 
Коментарі (0)