ГоловнаНовини ЖКГТранспортВлада Харкова мріє про наземне метро

Влада Харкова мріє про наземне метро

При будівництві наземного метро буде максимально використовуватися продукція вітчизняних виробників - чорної металургії і машинобудування.

Фахівці вивчають досвід будівництва наземного метро за американським зразком і розглядають можливості спорудження такого метрополітену в українських містах, зокрема в Харкові. Про це заявив віце-прем’єр-міністр - міністр інфраструктури України Борис Колесніков. 

Про це «У.К.» повідомили у прес-службі Харківської міськради. 

«Там, де відсутні історичні будівлі, не в історичному центрі міста, немає сенсу йти під землю, адже в 2,5 рази дешевше йти відкритим способом. По суті, за 1 км підземного метро можна побудувати 3 км наземного. Тобто сьогодні будь-яке місто-мільйонник може використати цей досвід», - сказав віце-прем’єр. Він уточнив, що наземне метро в першу чергу вигідно будувати в Києві, Харкові та Дніпропетровську.  

За словами Бориса Колеснікова, при будівництві наземного метро буде максимально використовуватися продукція вітчизняних виробників - чорної металургії і машинобудування.

Крім того, голова ХОДА Михайло Добкін зазначив, що керівництво області розглядає варіант будівництва наземного метро. «Однозначно, будівництво такого метро дешевше. Якщо врахувати, що в Харкові найнижча вартість проходки одного кілометра під землею при будівництві метрополітену, то в нашому випадку це буде приблизно вдвічі дешевше. Найбільша проблема - забудова Харкова, яка склалася на сьогоднішній момент. Якщо говорити про експлуатацію рухомого складу, то вихід із сухого теплого тунелю на холодну вологу поверхню взимку призводитиме до його зношення. Є багато питань, на які потрібно знайти відповіді», - сказав Михайло Добкін. Разом з тим, він наголосив, що якщо порівняти кількість зекономлених коштів для бюджету при будівництві метро і прорахувати, що на цю економію можна вирішити принаймні частину проблем, то наземне метро можна проектувати.

 
Коментарі (0)