ГоловнаНовини ЖКГТранспортХарків готовий віддати 30 млн грн за відмову від жетонів у метро

Харків готовий віддати 30 млн грн за відмову від жетонів у метро

Закупівля 100 автоматів з продажу квитків і 398 пристроїв зі зчитування штрих-кодів квитків обійдеться в 17,8 млн грн. Програмне забезпечення для системи коштує близько 12 млн грн

Із середини весни у харківському метро почне впроваджуватися нова система оплати проїзду за безконтактною електронною карткою, до кінця року вона повністю замінить жетону систему.

Про це сьогодні, 21 лютого, повідомив генеральний директор комунального підприємства «Харківський метрополітен» Михайло Карамшук, інформує прес-служба Харківської міськради.
Він зазначив, що впроваджена у 2007 році безконтактна електронна карта (БЕК) продемонструвала свою ефективність і зручність у використанні. На сьогодні близько 50% усіх пасажирів (це понад півмільйона осіб) користуються такою карткою.
Генеральний директор метрополітену уточнив, що впроваджувати нову систему оплати почнуть з квітня і до початку Чемпіонату Європи з футболу 2012 року в місті вже працюватимуть як апарати з продажу БЕКів, так і зчитувальні турнікети.
«Ми будемо вводити разовий електронний квиток, оскільки утримання системи жетонів на сьогодні обтяжливе для метрополітену. Собівартість БЕКа становить 0,054 грн, а собівартість жетона – 0,68 грн. Крім того, обслуговування системи жетоноприймачів та апаратів з продажу жетонів коштує близько 25 млн грн на рік, тоді як витрати на обслуговування системи електронного квитка становитимуть 4-5 млн грн на рік», - повідомив Михайло Карамшук.

Він підкреслив, що закупівля 100 автоматів з продажу квитків і 398 пристроїв зі зчитування штрих-кодів квитків обійдеться в 17,8 млн грн. Програмне забезпечення для системи коштує близько 12 млн грн.

 

Ольга Гальчинська

 
Коментарі (0)