ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаХарків готується до зимового бою

Харків готується до зимового бою

До опалювального сезону готують не тільки житло, але і всі будівлі комунальної форми власності, інженерні мережі, транспорт, дороги, зелене господарство.

Про це сьогодні, 21 червня, повідомив перший заступник Харківського міського голови Олександр Кривцов. Він зазначив, що підготовка до зими йде планомірно, згідно із затвердженими графіками. До опалювального сезону готують не тільки житло, але і всі будівлі комунальної форми власності, інженерні мережі, транспорт, дороги, зелене господарство тощо, інформує прекс-служба міськради.

«У цілому, підготовка міста становить близько 33%, а завдання, поставлені на поточний момент, виконуються практично скрізь на 100%. Якщо взяти останні 4-5 років, то ми щороку покращуємо показники підготовки до зими. Так, меншає кількість поламок на всіх інженерних мережах, наприклад, на теплових мережах аварій стало менше в півтора рази. Скорочується час усунення пошкоджень, і в цьому стосунку наші підприємства вже давно вкладаються в нормативи. Також зменшилася кількість скарг від жителів міста, торік - більш ніж у півтора рази», - зазначив Олександр Кривцов.

Він також повідомив, що в підготовці до опалювального сезону використовують різні форми контролю, одна з них - безпосередня перевірка на місцях інформації, зданої у звітах. Для цього в Департаменті житлового господарства створена спеціальна група, що обстежує всі будинки, які за документами є підготовленими до зими.

Нагадаємо, як повідомляла раніше «У.К.», КП «Харківські теплові мережі» відремонтує та реконструює до нового опалювального сезону 18,4 км теплових мереж.

Про це йшлося в рішенні виконавчого комітету Харківської міської ради «Про підсумки роботи за минулий зимовий сезон та підготовку міського господарства до роботи в осінньо-зимовий період 2012-2013 років».

Крім того, під час підготовки до опалювального сезону «ХТМ» планують відремонтувати 48 одиниць допоміжного устаткування й насосних агрегатів, 27 котлів, допоміжного обладнання районних котелень, реконструювати і замінити 52 котли в квартальних котельнях і теплорозподільчих пунктах, реконструювати 10 котелень

 
Коментарі (0)