ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГХарків витратить мільйони на підготовку до опалювального сезону

Харків витратить мільйони на підготовку до опалювального сезону

У Харкові направлять понад 400 мільйонів гривень на підготовку до нового опалювального сезону. З них близько 300 мільйонів виділяються з міського бюджету, решта – власні кошти підприємств.

Харків планує витратити понад 440 млн грн в рамках підготовки до опалювального сезону 2015-2016 років. Про це повідомив директор Департаменту комунального господарства Віктор Кітанін, передає прес-служба Харківської міської ради.

За його словами, 308 млн грн з цієї суми виділяється з міського бюджету, решта коштів - це власні кошти підприємств.
 
Зокрема, КП «Харківські теплові мережі» запланувало в рамках підготовки теплового господарства низку заходів, на що буде витрачено 35,5 млн грн. За рахунок цих коштів відремонтують та реконструюють 10 км магістральних та внутрішньоквартальних теплових мереж, 19 котлів районних і 13 котлів квартальних котелень, 40 насосних агрегатів. Крім того, з міського бюджету буде виділено 930 тис. грн на реконструкцію ділянки магістральних тепломереж по вул. Олеся Гончара, 5, де будуть покладені ізольовані в пінополіуретані труби. Завдяки цій реконструкції буде підвищена надійність системи централізованого теплопостачання клініки ім. Гіршмана.
 
КП «Харківводоканал» планує направити на підготовку до зимової експлуатації водопровідного та каналізаційного господарства понад 27 млн грн. За ці кошти виконають санацію 45 водопровідних вводів у житлові будинки Харкова, капітально відремонтують два фільтри на комплексі водопідготовки «Донець», а також реконструюють водопровідну мережу по вул. Гвардійців Широнінців, 32. Крім того, 10 млн грн буде виділено з міського бюджету на реконструкцію систем водопостачання та водовідведення в районі вул. 7-ї Гвардійської армії та вул. Кулиничівської (для забезпечення водою селища Кулиничі), на капітальний ремонт обладнання Печенізького гідровузла, а також на завершення будівництва головного дублюючого колекторного тунелю.
 
Також зазначимо, що на утримання, реконструкцію, капітальний і поточний ремонт вулично-дорожньої мережі міста цього року витратять понад 215 млн грн. Близько 50 млн грн буде направлено на капітальний та поточний ремонт житлового фонду міста.
 
Як зазначив Віктор Кітанін, місто продовжує економити енергоресурси в рамках реалізації програм з енергоефективності. Так, в опалювальний період 2014-2015 років було витрачено 531,5 млн куб. м газу, що на 86,6 млн куб. м менше порівняно з попереднім опалювальним періодом.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», Харківська влада планує надати право на безкоштовний проїзд в метрополітені більше 200 тис. жителів міста, які втратили таку можливість. Прийняти відповідне рішення мають намір на сесії міськради.
 
Коментарі (0)