ГоловнаНовини ЖКГТранспортХарків розподілив кошти від продажу стадіону

Харків розподілив кошти від продажу стадіону

Харківська облрада визначилася із розподілом коштів від продажу стадіону «Металіст». Грошві надійдуть на реконструкцію низки проектів. Зокрема, фінансування дочекався і харківський метрополітен.

Депутати Харківської обласної ради сьогодні, 19 вересня, на позачерговій сесії розподілили кошти, виручені від продажу стадіону «Металіст». Як і планувалося раніше, на закінчення будівництва ст. м. «Перемога» буде спрямовано 400 млн грн. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі Харківської міської ради.

Повідомляється, що частина коштів від продажу стадіону (10% початкової суми) вже надійшла. За законом впродовж місяця з дня затвердження переможця конкурсу на розрахунковий рахунок обласної ради надійде решта суми.

Також, кошти планують направити на завершення реконструкції Харківської обласної філармонії - 140 млн грн, на реконструкцію Історичного музею, в якому буде створено Музей сучасного мистецтва, - 22 млн грн.

Нагадаємо, 27 серпня конкурсна комісія, створена Харківською обласною радою, визначила переможця конкурсу з продажу ОСК «Металіст»: комплекс був проданий ТОВ «СК «Стадіон «Металіст» за 674 млн 522 тис. грн. Після сплати податків ця сума зменшилася до 562 млн грн.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, у Харкові триває будівництва ст. м.  «Перемога». Будівельники на проекті працюють не на повну силу через брак фінансування проекту. Втім, робота вийшла на новий рівень.

Як зазначав директор Департаменту будівництва і дорожнього господарства Анатолій Кравчук, на сьогодні готовність станції, без урахування котловану для платформи, становить близько 70%. За його словами, тунель від ст. м. «Олексіївська» до ст. м. «Перемога» вже готовий.

 
Коментарі (0)