ГоловнаНовини ЖКГОСББХарків'ян спонукають створювати ОСББ

Харків'ян спонукають створювати ОСББ

З початку року в Харкові було створено не більше півдесятка об'єднань співвласників багатоквартирних будинків. Нова структура допомагає харків'янам створювати більше ОСББ.

На сьогодні в Харкові функціонують 318 об'єднань співвласників багатоквартирних будинків, в яких проживають більше 70 тис. харків'ян. З початку року в Харкові було створено п'ять ОСББ, ще п'ять знаходяться в процесі реєстрації. Про це «Україні Коммунальній» повідомили у прес-службі Харківської міської ради.

Також повідомляється, що у 2013 році при Асоціації підтримки ЖК і ОСББ почав функціонувати відділ зі створення ОСББ.

За словами начальника відділу зі створення ОСББ Дмитра Мирного, співробітники цієї структури проводять зустрічі з мешканцями у всіх новобудовах, розповідають їм про переваги ОСББ, знайомлять мешканців з Законом України про ОСББ, видають їм статутні документи. Також співробітники відділу надають мешканцям документи, необхідні для проведення перших установчих зборів, допомагають у їх проведенні, а також виявляють проблеми, залишені забудовниками.

Як повідомляла «Україна Комунальна», до теперішнього часу в АР Крим створено 844 ОСББ в 1007 житлових будинках, при цьому кількість ОСББ в загальному обсязі багатоквартирного житлового фонду становить 7,4%.

 
Коментарі (0)