ГоловнаНовини ЖКГТранспортХарків’янам не вдасться заробити на паркуванні

Харків’янам не вдасться заробити на паркуванні

У місті фіксуються випадки, коли в подвір'ях житлових будинків організовують стихійні, незаконні автостоянки. Їхні власники збирають плату за паркування, але при цьому не платять податків

У Харкові проводитимуть рейди для виявлення незаконних автостоянок.

Про це 19 березня повідомив директор Департаменту житлового господарства міськради Роман Нехорошков, інформує прес-служба.

Він зазначив, що в місті фіксуються випадки, коли в подвір'ях житлових будинків організовують стихійні, незаконні автостоянки. Їхні власники збирають плату за паркування, але при цьому не платять податків і, фактично, ведуть незаконну підприємницьку діяльність. Таку стоянку, наприклад, виявлено біля будинку на пл. Конституції, 2/2, на неї скаржаться місцеві мешканці.

«Крім того, що в таких випадках слід зареєструвати підприємницьку діяльність, ще потрібно погодити її з балансоутримувачем будинку, наприклад, якщо будинок комунальної форми власності – з КП «Жилкомсервіс». Також має бути дозвіл на відведення земельної ділянки, на організацію цієї роботи з погляду вимог санітарних, протипожежних, будівельних норм і правил. Нерідко такі автостоянки спричиняють проблеми з проїздом спецавтотранспорту, якщо виникають екстрені ситуації. Ми будемо спільно з МНС, СЕС та міліцією проводити рейди і виявляти двори, де організовано такі стоянки, уживати заходів до тих, хто їх організував», - зазначив Р.Нехорошков.

 

Ольга Гальчинська

 
Коментарі (0)