ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаХарків'янам обіцяють теплове покращення

Харків'янам обіцяють теплове покращення

Харків'янам обіцяють гарячішу воду в кранах та краще опалювання будинків. У житлових кварталах міста почали встановлювати індивідуальні пункти тепла.

У житлових кварталах Харкова встановлюють індивідуальні пункти тепла для поліпшення опалення та якості гарячої води, яка подається у багатоповерхівки. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі Харківської міської ради.

«До прикладу, зараз у рамках підготовки міста до опалювального сезону в Жовтневому районі, у будинку по вул. Власенко, 9а, перепідключають мережі гарячого водопостачання до індивідуального теплового пункту, обладнаному в технічному приміщенні, яке розташоване поруч з будинком» - йдеться у повідомленні.

Як зазначив начальник Жовтневої філії КП «Харківські теплові мережі» Борис Рапава, прослужить такий тепловий пункт близько 30 років. За його словами, встановили обладнання за заявкою мешканців будинку, які скаржилися на недостатньо високу температуру гарячої води і повітря в квартирах.

Зазначимо, раніше гарячу воду для цього будинку подавали від Центрального теплового пункту по вул. Власенко, 3а, на якому вже фізично зношене теплообмінне та насосне обладнання, що не дозволяє забезпечувати якісні послуги гарячого водопостачання.

Як повідомили на підприємстві, перепідключення до індивідуального теплового пункту, крім поліпшення якості послуг з опалення та подачі гарячої води, дозволить більш економно витрачати теплову енергію, оскільки тут встановлено енергоефективне теплообмінне обладнання.

Крім того, ІТП оснащений усіма необхідними засобами вимірювальної техніки та приладами обліку енергоносіїв. Засоби автоматики дозволяють експлуатувати тепловий пункт без постійної присутності персоналу. Встановлені в ІТП насоси змішання дозволяють істотно збільшити витрату теплоносія у внутрішньобудинковій системі й усунути існуючу розрегуліровку по окремих стояках та по висоті будівлі.

За даними підприємства, вартість ІТП становить 295 тис. грн, окупність устаткування - 2,5 року, економія газу - 10-15%. Теплоносій на пункт подається від котельні ДП «Завод ім. Шевченка», розташованої в цьому районі.

Зазначимо, всього у житлових кварталах міста встановлено 195 індівідуальних пунктів тепла. На сьогоднішній день підготовка житлового фонду до опалювального сезону становить 70%.

 
Коментарі (0)