ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГХарків’янам повернули прозорі тарифи

Харків’янам повернули прозорі тарифи

Сахновщинський районний суд Харківської області скасував рішення місцевого виконкому про встановлення тарифів на послуги Сахновщинського комунального дочірнього водопровідно-каналізаційного підприємства.

Сахновщинський районний суд Харківської області скасував рішення місцевого виконкому про встановлення тарифів на послуги Сахновщинського комунального дочірнього водопровідно-каналізаційного підприємства (від 26 січня 2012 року). 

Про це «У.К.» повідомили в прес-службі прокуратури Харківської області.
 
Згідно з рішенням виконкому Сахновщинської селищної ради, тариф на водопостачання для населення було встановлено в розмірі 11 грн 89 коп за кубометр, на водовідведення - 8 грн 98 коп. Як зазначив прокурор Сахновщинського району Іван Тарасов, це рішення суперечило вимогам чинного законодавства, при його прийнятті були враховані плани ліцензійної діяльності лише за один рік. Робота по підвищенню тарифів проводилась не прозоро, споживачі не були завчасно проінформовані про необхідність і обґрунтованості підвищення тарифів. Також не враховано і те, що після останнього підвищення тарифів на зазначені послуги середня зарплата по району зросла лише на 15%, а тарифи підвищилися на 47%. Крім того, не вирішено питання забезпечення прав соціально уразливих категорій громадян при підвищенні тарифів і питання про відшкодування з місцевого бюджету виконавцям (виробникам) різниці між встановленим розміром тарифів та економічно обґрунтованими витратами на виробництво цих послуг.
 
Протест районного прокурора сесія селищної ради відхилила. Прокурор не погодився з прийнятим рішенням і звернувся до суду, який задовольнив його позов.
 
Коментарі (0)