ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГХарків'яни вимагатимуть кошти на метро в Кабміні

Харків'яни вимагатимуть кошти на метро в Кабміні

Міська влада шукає джерело стабільного фінансування для подальшого будівництва станцій метро у Харкові.

За словами мера міста Геннадія Кернеса, харківська влада буде лобіювати інтереси мегаполісу у Кабінеті Міністрів і Верховній Раді. Це передбачає участь у формуванні державного бюджету на 2013 рік, в якому має бути окремий рядок «на будівництво метро у Харкові».

Про це «У.К.» повідомили в прес-службі Харківської міської ради.

Крім цього Геннадій Кернес зазначив, що якщо допомога від держави буде недостатньою, то міська влада розглядає можливість залучення коштів від Європейського банку реконструкції та розвитку, до якого вже були передані відповідні проекти.

Як зазначив міський голова, наразі будівництво станції «Перемога» законсервовано доти, поки не з'явиться надійне джерело фінансування, адже кошти місцевого бюджету не можуть покрити всі витрати. «Я можу запевнити харків'ян, що намагатимуся зробити все, щоб станція незабаром була введена в експлуатацію», - запевнив Геннадій Кернес.

Також міський голова розповів про плани побудувати віадук в районі узвозу Весніна і вул. Шевченка. Очікується, що це допоможе розвантажити транспортний потік у напрямі Салтівки.

 
Коментарі (0)