ГоловнаНовини ЖКГТранспортХарків’яни звикають до нових маршрутів

Харків’яни звикають до нових маршрутів

На останньому засіданні виконкому міськради був затверджений новий перелік руху наземного електротранспорту, до нього потрапили 13 трамвайних і 24 тролейбусних маршрути

У Харкові триває транспортна реформа. На останньому засіданні виконкому міськради був затверджений новий перелік руху наземного електротранспорту, до нього потрапили 13 трамвайних і 24 тролейбусних маршрути.

За словами директора Департаменту транспорту і зв'язку Сергія Дульфана, електротранспорт їздив по нових маршрутах ще до прийняття офіційного рішення. Втім, особливих незручностей у зв'язку з цим харків'яни не зазнали: основний шлях прямування і кінцеві станції «рогатих» залишилися такими ж, змінилися лише деякі вулиці в колишніх маршрутах. С.Дульфан запевнив, що зміни внесені в ті маршрути, які перестали відповідати потребам городян.

За словами професора містобудування кафедри урбаністики Харківського університету будівництва і архітектури Валерія Гука, більшість маршрутів тролейбусів і трамваїв існують в Харкові з радянських часів.

«25 років тому була зроблена комплексна транспортна схема під генеральний план 1987 року. За цей час багато чого змінилося, - каже В.Гук. - Багато великих підприємств закрилися, люди вже не їздять туди щодня. У той же час з'явилося багато торгових центрів, які відвідують безліч жителів міста. Але перш, ніж міняти маршрут, потрібно було провести комплексне обстеження і прорахувати пасажиропотік і його напрямок. У нас же практикують експерименти на людях».

Джерело – газета «Сегодня»

 
Коментарі (0)