ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаХарківщина залишилась без енергогенеруючих потужностей

Харківщина залишилась без енергогенеруючих потужностей

Росіяни знищили генеруючі потужності енергетичної системи на Харківщині

 

Росіяни знищили всі об’єкти генерації енергетичної системи на Харківщині, регіон вимушено бере електроенергію в інших областях. Про це повідомляють Харьковские известия.

“Російська федерація виконує обстріли генеруючих станцій, тому на даний час у Харківській області генерації нема. Тому і тривають аварійні відключення, бо критично не вистачає енергії. Беремо її у сусідніх областей”, – розповідає Олександр Кишинський, заступник директора із розподільчих електромереж Харківобленерго.

У Харкові та передмісті через ворожі обстріли знищені підстанції, в селах, що були під окупацією, пошкоджені майже всі високовольтні лінії — люди там не бачили світла з лютого. Одна бригада може замінити за день з десяток електроопор, та їх пошкодження не зличити. Російські танкісти заради забавки просто стряляли по стовпах.

Та все ж енергетики поступово повертають світло в оселі. Але не так швидко, як хотілося б, бо ворог щільно замінував територію, через це щоденна праця енергетиків – високий ризик, серед них є поранені та загиблі.

Харківські енергетики працюють в багнюці, в мороз і в дощ, через підірвані мости дістаються до пошкоджених ділянок човнами. Все, аби дати людям світло. Докладніше про роботу харківських енергетиків дивіться у сюжеті кореспондентів Факти ICTV.

 

 

 

 
 
Коментарі (0)