ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаХарківщина заощаджує на теплі по 2 млн грн

Харківщина заощаджує на теплі по 2 млн грн

«Сьогодні ми можемо економити на одній котельні в Змієві близько 1,5 млн грн і близько 0,5 млн грн в Бірках. Це говорить про те, що ми досягли своєї мети», - підкреслив В.Дулуб

У Зміївському районі вперше в області реалізовані 2 пілотних проекти з модернізації систем теплопостачання у с. Бірки та м.Зміїв.

Про це повідомив сьогодні перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб, інформує прес-служба.

«Такі проекти реалізуються далеко не у всіх регіонах Україні. Область і Зміївський район в цьому є піонерами. Одне з найголовніших завдань, які стоять перед нами, - впровадити якомога більше енергозберігаючих технологій. Саме на це спрямована зараз політика уряду та облдержадміністрації. Сьогодні ми можемо економити на одній котельні в Змієві близько 1,5 млн грн  і близько 0,5 млн грн  в Бірках. Це говорить про те, що ми досягли своєї мети», - підкреслив В.Дулуб.

За його словами, такі суми зекономлених коштів – це дуже серйозний результат, враховуючи, що ніхто з регіонів України не може похвалитися тим, що після установки нового дорогого устаткування тарифи не виросли, а знизилися.

Валентин Дулуб також повідомив, що вартість установки котельні в Змієві склала 3,7 млн грн, в Бірках – 1,4 млн грн. Кошти були виділені з держбюджету. У Змієві співфінансування з місцевого бюджету склало 460 тис. грн, у Бірках – 163 тис. грн.

Як повідомив голова Зміївської районної державної адміністрації Євген Мураєв, завдяки модернізації систем теплопостачання, вдалося заощадити 12,5%.

«У 2010 році ми прийняли програму енергозбереження, внесли її до складу програми соціально-економічного розвитку області. Після чого державний бюджет виділив кошти на пілотні проекти з реконструкції систем теплопостачання. Ми інвестували ці кошти і в результаті отримали економію по енергоносіям - 30%. Тому помітний відповідний соціальний ефект. На сьогоднішній день кожен мешканець міста Змієва економить близько 12,5% на теплопостачанні», - зазначив Євген Мураєв.

За його словами, тепер в рік житель однокімнатної квартири заощаджує 250 грн, двокімнатної – 430 грн, трикімнатної – 540 грн.

Ольга Гальчинська

 
Коментарі (0)