ГоловнаНовини ЖКГТранспортХарківська підземка притягує порушників

Харківська підземка притягує порушників

У Харківській підземці ловлять порушників правил користування метрополітеном. Відповідні рейди вже пройшли на кількох пересадочних вузлах.

У Харківському метрополітені пройшов рейд із виявлення порушників Правил користування підземкою. Перевірка проходила на пересадочному вузлі «Історичний музей» - «Радянська». Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі Харківської міської ради.

Разом із правоохоронцями працівники метро в переході між станціями перешкоджали проходу пасажирів, які намагалися пройти на суміжну станцію стороною, не відведеною для переходу, тобто йшли назустріч пасажирам з іншої лінії. Співробітники міліції та метрополітену роз'яснювали порушникам, як правильно переходити через перехід і роздавали пам'ятки з виписками з правил.

Як повідомив начальник служби руху КП «Харківський метрополітен» Віталій Мотенко, подібні «маневри» пасажирів порушують п.4.2.2. Правил користування харківським метрополітеном, згідно з яким пасажирам забороняється створювати ситуації, що перешкоджають руху пасажиропотоку та руху поїздів.

«Це загрожує травмуванням самим пасажирам, оскільки вони, намагаючись виграти кілька секунд, часто йдуть назустріч величезному потоку людей. Це потенційно небезпечно, тому краще все-таки при переході на іншу станцію дотримуватися сторони, яка позначена покажчиками», - зазначив Віталій Мотенко.

За його словами, такі рейди вже пройшли на пересадочних вузлах станцій метро «Університет» - «Держпром», «Спортивна» - «Метробудівників ім. Г. Ващенка».

 
Коментарі (0)