ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаХарківська ТЕЦ-5 знову зупиняється через нові розцінки на газ від "Нафтогаз Трейдинг"

Харківська ТЕЦ-5 знову зупиняється через нові розцінки на газ від "Нафтогаз Трейдинг"

ПрАТ "Харківська ТЕЦ-5" із 1 червня зупинить діяльність та законсервує обладнання у зв'язку з новими розцінками на газ, встановленими компанією "Нафтогаз Трейдинг"
ПрАТ "Харківська ТЕЦ-5" із 1 червня зупинить діяльність та законсервує обладнання у зв'язку з новими розцінками на газ, встановленими компанією "Нафтогаз Трейдинг".
 
Пр це повідомила пресслужба ПрАТ "Харківська ТЕЦ-5".
 
"ТЕЦ-5 не може працювати за нинішньої цінової політики компанії "Нафтогаз Трейдинг", - говориться у повідомлені.
 
Для підприємств паливно-енергетичного комплексу газопостачальна компанія "Нафтогаз Трейдинг" з 1 червня встановила нові розцінки на фіксовані обсяги газу 29,4 тис. грн за тис. куб. м (раніше - 7,9 тис. грн). Підвищення зумовлює дуже важке становище для всієї вітчизняної генерації і, зокрема, унеможливлює діяльність Харківської ТЕЦ-5 у міжопалювальний та опалювальний періоди, наголошується у повідомлені.
 
Згідно з технічною необхідністю, обладнання, яке не підлягає використанню протягом 30 діб, має бути законсервованим.
 
Простій у роботі тягне за собою втрату обігових коштів, зокрема передбачених для проведення чергового етапу ремонтної кампанії, та порушення договорів із підрядними ремонтними організаціями, йдеться у повідомленні.
 

Нагадаємо,"Харківська ТЕЦ-5" відновила виробництво електричної енергії для 17 травня після зупинки 3 травня, яка теж відбулась через високу ціну на газ. 

 
Коментарі (0)