ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГХарківське метро подвоїло суму збитків

Харківське метро подвоїло суму збитків

У підземці Харкова сума збитків зростає прямопропорційно вартості проїзду

У підземці Харкова сума збитків зростає прямопропорційно вартості проїзду.

Збитки КП "Харківський метрополітен" за 2019 рік склали 266,8 мільйона гривень, що більш ніж в два рази перевищує показники 2018 року. Про це повідомили в Харківській антикорупційному центрі.

"У харківського метрополітену склалася чудова парадоксальна залежність зростання збитків від підвищення вартості проїзду. На початку 2018 року, вартість проїзду в харківському метро підвищили з 4 до 5 гривень. Збитки метрополітену за 2018 склали 131,1 мільйонів гривень", - говорять в хац.

При цьому вартість проїзду протягом минулого року підвищили з 5 до 8 гривень, але і це не допомогло поліпшити фінансову ситуацію в метро, ​​яке знову пішло в "мінус".

"Підвищили вартість проїзду на одну гривню - 131,1 мільйонів гривень збитків. Підвищили вартість проїзду на три гривні - збитки вдвічі більше. Цікаво, що тільки за один третій квартал 2019 збитки склали 115,5 мільйонів гривень. А за четвертий квартал 2019 збитки склали 97,2 мільйонів гривень", - говорять антікорруцпціонщікі.

У хац нагадали, що мер Геннадій Кернес в жовтні минулого року пояснив збитки підземки тим, що пасажири нібито почали масово скуповувати картки і поповнювати їх за "старою" ціною перед подорожчанням проїзду.

 

 
Коментарі (0)