ГоловнаНовини ЖКГТранспортХарківське метро прямує до станції «Збитки»

Харківське метро прямує до станції «Збитки»

У вересні поточного року витрати метрополітену на перевезення одного пасажира досягли 2,65 грн, а фінансовий результат підприємства за 9 місяців 2012 року - збитки 95 млн грн.

За 9 місяців харківський метрополітен перевіз 174,3 млн пасажирів при виконанні графіка руху поїздів на 99,9%.

Про це «У.К.» повідомили в прес-службі КП «Харківський метрополітен».

Як зазначили на підприємстві, в обсягах міських пасажирських перевезень транспортом загального користування (трамвай, тролейбус, автобус) частка метрополітену найбільша: 59,8% платних пасажирів і 45,6% - з урахуванням пільгового контингенту.

Обсяги ремонту техніки з року в рік зростають: у 2012 році на проведення всіх видів ремонту було витрачено вдвічі більше, ніж у 2010 році, при збільшенні тарифу за проїзд лише на 33,3%.

«Внаслідок збільшення витрат на експлуатацію зростає і собівартість перевезень. У вересні поточного року витрати метрополітену на перевезення одного пасажира досягли 2,65 грн, а фінансовий результат підприємства за 9 місяців 2012 року - збитки 95 млн грн», - б’ють на сполох комунальники.
 
Таким чином, необхідно вирішити на регіональному та державному рівнях проблему планомірного оновлення рухомого складу (50% вагонів досягли зносу 90%)та повної компенсації втрат у доходах від перевезення пільгового контингенту.

 
Коментарі (0)