ГоловнаНовини ЖКГТранспортХарківське метро зазіхає на державні кошти

Харківське метро зазіхає на державні кошти

Обласна влада Харкова сподівається на стовідсоткове фінансування завершення будівництва ст. м. «Перемога» з державного бюджету.

Про це сьогодні на прес-конференції повідомив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, - інформує «Україну Комунальну» прес-служба Харківської міської ради.
 
За його інформацією, на завершення будівництва станції метро необхідно близько 300 млн грн. Оскільки ні міський, ні обласний бюджети не мають у своєму розпорядженні таких коштів, губернатор висловив надію, що наступного року фінансування будівництва повністю візьме на себе державний бюджет.
 
«Метро - серйозний інфраструктурний об'єкт, і я неодноразово розмовляв з урядом про його фінансування. Ми стали повністю залежати від зовнішнього запозичення, яке уряд протягом року намагався провести, в тому числі, і з Міжнародним валютним фондом. Був би МВФ поступливішим впродовж 2012 року - була б у нас нова станція метро. Але ми свої плани на 2013 рік не змінюємо, хочемо добудувати і здати станцію «Перемога» наступного року. Все залежить від того, яка субвенція буде надана державою. Очікування, які є в уряду щодо переговорів з міжнародними фінансовими організаціями, оптимістичні, і, думаю, це дозволить нам вирішити нашу локальну проблему з будівництвом метро. Сподіваюся, що 2013 рік завершиться для «Перемоги» переможно, і ми рушимо у бік аеропорту», - зазначив Михайло Добкін.
 
Він підкреслив, що на споруджуваній станції виконано величезний обсяг робіт. Але ще необхідно зробити багато закупівель, зокрема, енергетичного устаткування, яке не виробляється на Харківщині. Його виготовлятимуть за індивідуальним замовленням з 30%-ю передоплатою.

 
Коментарі (0)