ГоловнаНовини ЖКГТранспортХарківським метрополітеном курсуватиме «королівський» потяг

Харківським метрополітеном курсуватиме «королівський» потяг

Поїзд з голландською символікою, який тепер курсуватиме Салтівською лінією, представили сьогодні, 23 квітня, у харківському метрополітені в рамках Днів Голландії в Харкові.

Поїзд з голландською символікою, який тепер курсуватиме Салтівською лінією, представили сьогодні, 23 квітня, у харківському метрополітені в рамках Днів Голландії в Харкові, інформує прес-служба Харківської ОДА.

Уперше в «голландському» поїзді проїхалися Надзвичайний і Повноважний Посол Королівства Нідерланди в Україні Пітер Ян Волтерс, перший заступник Харківського міського голови Олександр Кривцов, заступник міського голови з питань сім'ї, молоді, спорту і підготовки Євро-2012 з футболу Олександр Попов, представники голландської та харківської влади і преси. Вийшовши з метро на станції «Архітектора Бекетова», посол і представники голландської делегації оглянули вул. Пушкінську, якою під час матчевих днів голландські вболівальники ітимуть ходою від фан-зони до стадіону «Металіст».

Як зазначив Пітер Ян Волтерс, оранжевий колір, у який пофарбовано потяг, - це колір королівської сім'ї. Крім того, на потязі зображено тюльпани як символ Голландії. «Комбінація оранжевого і білого - це найкращий спосіб привабити українців до Нідерландів. Я впевнений, що, побачивши потяг національних кольорів, голландці зрозуміють: їм тут раді, вони оцінять цей крок», - зазначив посол Королівства Нідерланди.

За словами Олександра Кривцова, поїзд курсуватиме саме на Салтівській лінії, тому що біля ст.м. «Героїв Праці» розташовуватиметься наметовий табір голландських уболівальників.

Після проведення Євро-2012 поїзд перефарбовувати не будуть.
 
Ольга Туча
 
Коментарі (0)