ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаХерсон перестав забезпечувати Крим електроенергією

Херсон перестав забезпечувати Крим електроенергією

«Херсонобленерго» завершила будівництво повітряної лінії, яка дозволить забезпечувати споживачів електроенергією без використання ділянки, яка проходить територією Криму. Тому компанія більше не забезпечує півострів електрикою.

Об'єкти електропостачання, які в результаті анексії Криму були зайняті російськими військами, зокрема, пропускний пункт на території півострова, тепер не забезпечується електроенергією з боку «Херсонобленерго». Про це повідомили агентству «Інтерфакс-Україна» в компанії.

Енергопостачальна компанія «Херсонобленерго» завершила будівництво повітряної лінії 10 кВ протяжністю 2 км для безпосереднього електропостачання споживачів обленерго без використання ділянки ПЛ-10 кв ф-635, який проходить територією Криму.
 
Раніше в «Херсонобленерго» відзначали, що електропостачання пропускного пункту та інших військових об'єктів, розташованих на території Криму, є вимушеним, оскільки живить їх лінія починається на території материкової частини України, переходячи потім на контрольовану російськими військовими територію півострова Крим. Вздовж повітряної лінії розташовані мінні поля, що виключало можливість доступу до неї персоналу компанії.
 
Надалі лінія повертається на територію материкової частини України, де, крім живлення російського пропускного пункту, забезпечує електропостачання ряду споживачів «Херсонобленерго», у тому числі українського прикордонного пункту митного пункту, двох двоповерхових житлових будинків. Таким чином, окреме знеструмлення об'єктів, на яких знаходяться російські військові, без відключення українських споживачів, було неможливо.
 
Того ж часу в прес-службі підприємства уточнили, що електропостачання знаходяться на окупованій території Криму об'єктів, які раніше живилися від мереж 
 
Коментарі (0)