ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаХерсонщині відновлять стабільне електропостачання

Херсонщині відновлять стабільне електропостачання

Частині Херсонщини, яка у зв’язку з припиненням електропостачання в Крим, страждає від перебоїв з подачею світла, обіцяють стабільне електропостачання. Для цього ухвалено Інвестиційний план для обленерго.

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг затвердила зміни до Інвестиційної програми ПАТ «ЕК «Херсонобленерго» на 2016 рік. Відповідне рішення було прийнято під час сьогоднішнього засідання регулятора.

Зокрема, у НКРЕКП зазначають, що це дасть змогу забезпечити надійне постачання електричної енергії споживачам Каланчацького та Чаплинського районів Херсонської області, які відчували проблеми з електропостачанням після того, як було зупинено подачу електрики на територію Кримського півострова.

«З дати припинення постачання електричної енергії на Кримський півострів у 2016 році виникла необхідність у забезпеченні електричною енергією споживачів низки районів Херсонської області на території здійснення ліцензованої діяльності ПАТ «ЕК «Херсонобленерго», - йдеться в повідомленні.

У зв’язку з цим було опрацьовано:

оптимальне технічне рішення, яке може бути реалізоване в стислі терміни та в рази дешевше від запропонованих компанією початкових рішень;

детальний план-графік виконання робіт;

заходи з оптимізації структури тарифу та інвестиційної програми для недопущення зростання тарифів для споживачів області.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, Україна не має жодних підстав для відновлення електропостачання в Крим. Офіційний Київ заявляє, що питання поставок електрики на півострів носить політичний характер.

 
Коментарі (0)