ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаХерсонську ТЕЦ намагаються перевести до комунальної власності міста

Херсонську ТЕЦ намагаються перевести до комунальної власності міста

Як відомо, впродовж останніх років підприємство стабільно перебуває у критичному стані - надзвичайно високий рівень заборгованості, застарілість основних фондів, неефективний менеджмент

Депутати міської ради звернулися до Кабінету Міністрів України, Фонду державного майна України щодо надання згоди безоплатної передачі із державної до комунальної власності міста цілісного майнового комплексу «Херсонська теплоелектроцентраль» без боргів підприємства.

Як відомо, впродовж останніх років підприємство стабільно перебуває у критичному стані - надзвичайно високий рівень заборгованості, застарілість основних фондів, неефективний менеджмент. Теплопостачання в оселі херсонців, які обслуговує ТЕЦ, щорічно подається на декілька тижнів пізніше, ніж в оселі херсонців, які обслуговують комунальне та приватні підприємства. При цьому Херсонська міська рада позбавлена будь-якого впливу на дане підприємство, хоча саме на місцеве самоврядування покладено забезпечення мешканців міста належними умовами для життя.

Прем'єр- міністр України Володимир Гройсман нещодавно підкреслив можливість передачі АТ «Херсонська теплоелектроцентраль» до комунальної власності міста. Разом із тим, така передача є неможливою, оскільки проста передача підприємства призведе до переходу всіх богів у сумі, що перевищує 350 мільйонів гривень, до громади міста Херсона. Бюджет міста не здатний забезпечити виплату цих боргів, які, до того ж, виникли не з вини міста.

Проблему може вирішити створення нового підприємства.

Херсонська міська рада готова створити нове комунальне підприємство, якому може бути передано цілісний майновий комплекс АТ «Херсонська теплоцентраль». Нове підприємство, що не матиме боргів попередника, зможе забезпечити відновлення нормального теплопостачання у місті. АТ «Херсонська теплоцентраль» у свою чергу зможе завершити претензійну роботу із боржниками та забезпечити повернення своєї кредиторської заборгованості

Довідка. АТ «Херсонська теплоелектроцентраль» забезпечує послугою з централізованого опалення близько 50% об'єктів міста, в тому числі 601 житловий будинок, понад десяток шкіл, 16 дитячих садків, 8 установ охорони здоров'я, 3 заклади культури.

 

 
Коментарі (0)