ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаХмельницька АЕС продовжила термін експлуатації енергоблоку

Хмельницька АЕС продовжила термін експлуатації енергоблоку

Енергоблок №1 Хмельницької АЕС підключено до енергомережі після продовження терміну експлуатації

Енергоблок №1 Хмельницької АЕС підключено до енергомережі після продовження терміну експлуатації. Про це з посиланням на прес-службу "Енергоатому" повідомляє БізнесЦензор.

"10 квітня 2020 року в 1:26 після продовження терміну експлуатації і відновлення турбогенератора енергоблок №1 Хмельницької АЕС підключено до енергомережі. Ведеться навантаження реакторної установки до номінальної потужності відповідно до графіка", - повідомляє "Енергоатом".

При перехідних процесах підключення енергоблоку порушень умов та меж безпечної експлуатації не було.

25 липня 2019 року НАЕК "Енергоатом" отримав ліцензію на експлуатацію ядерної установки енергоблоку №1 Хмельницької АЕС після того, як 18 липня 2019 Колегія Державної інспекції ядерного регулювання затвердила Висновок державної експертизи з ядерної та радіаційної безпеки Звіту з періодичної переоцінки безпеки енергоблоку № 1 Хмельницької АЕС і встановила дату наступної періодичної переоцінки безпеки цього енергоблоку - 13 січень 2028 року.

Проектний термін експлуатації енергоблоку №1 ХАЕС закінчився 13 грудня 2018 року. Для проведення комплексу робіт з продовження терміну експлуатації енергоблок був виведений в планово-попереджувальний ремонт (ППР).

Продовження терміну експлуатації енергоблоків АЕС, за умови підтвердження рівня їх безпеки регулюючим органом, є визнаною у світі практикою і дозволяє зберегти існуючий рівень енергогенерації в Україні.

За даними МАГАТЕ з 449 атомних енергоблоків, які експлуатуються в світі, 267 енергоблоків працюють більше 30 років.

"Досвід продовження термінів експлуатації трьох енергоблоків Рівненської АЕС, двох Південно-Української АЕС і чотирьох енергоблоків Запорізької АЕС підтверджує той факт, що реактори українських АЕС мають для цього достатній запас міцності", - повідомляє "Енергоатом".

 

 
Коментарі (0)