ГоловнаНовини ЖКГТранспортХмельницький громадський транспорт змінив вартість

Хмельницький громадський транспорт змінив вартість

Відсьогодні у Хмельницькому встановлюються нові тарифи на оплату транспортних послуг з перевезення пасажирів та багажу у міському пасажирському транспорті загального користування.

Відтак, вартість разового проїзду одного пасажира міським електричним транспортом (тролейбусом) становитиме 1,25 грн, перевезення пасажирів і багажу на міських автобусних маршрутах, які здійснюються у звичайному режимі руху, коштуватиме 2 грн, перевезення пасажирів і багажу на міських автобусних маршрутах, які здійснюються у режимі маршрутного таксі, вартуватиме 2,50 грн.

Про це «Україні Комунальній» повідомили в прес-службі Хмельницької міської ради.

Прийняття такого рішення зумовлено необхідністю покращення технічного стану автотранспортних засобів та забезпечення потреб хмельничан якісними пасажирськими перевезеннями. Адже тарифи на проїзд у Хмельницькому залишалися незмінними впродовж двох останніх років. За цей час відбулись значні зміни у законодавстві з питань оплати праці, збільшилась вартість запасних частин, комплектуючих, агрегатів для міського електротранспорту, енергоносіїв та послуг. Водночас, погіршується технічний стан основних засобів міського електротранспорту, збільшується кількість одиниць, що відпрацювали нормативний термін. Реальна собівартість перевезення одного пасажира тролейбусом становить 1,53 грн.

Варто також додати, що попри підвищення вартості проїзду, тарифи на оплату транспортних послуг з перевезення пасажирів в місті Хмельницькому залишаються одними з найнижчих в Україні.

 
Коментарі (0)