ГоловнаНовини ЖКГЖитлоХрущовки зможуть зносити без згоди всіх мешканців

Хрущовки зможуть зносити без згоди всіх мешканців

У Міністерстві регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України заявили про початок прискореного процесу реконструкції застарілих будинків

У Міністерстві регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України заявили про початок прискореного процесу реконструкції застарілих будинків. Для цього не потрібна буде згода 100% мешканців конкретного будинку. Досить буде і 75% тих, хто погодиться на зміну старій «хрущовки» чи «сталінки» на сучасну квартиру в тому ж районі міста.

Також в уряді планують зайнятися реконструкціями не тільки 5-поверхівок, а й інших висоток (з 7-9 поверхами). В уряді обіцяють розселення мешканцям в меж мікрорайону, в якому вони проживають. Раніше повідомлялося, що переселити можуть і в інший район.

Прискорення програми реконструкції торкнулося також спонсорів, які можуть брати участь у знесенні або реконструкції будівлі. Крім забудовників, в цьому процесі може брати участь держава, донорські фонди і навіть самі мешканці.

В уряді заявили, що отримати 100% голосів «ЗА» будівництво нового сучасного будинку практично неможливо. Тому в Мінрегіонбуд прийняли рішення скоротити цю кількість до 75%.

 

 
Коментарі (0)