ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГНад Донецькою областю нависає водна криза

Над Донецькою областю нависає водна криза

Внаслідок заборгованості донеччан та підприємств області за послуги водопостачання регіон ризикує залишитися без води. Місцева влада просить негайно розрахуватися за надані послуги.

Донецька область може залишитися без води через заборгованість населення та підприємств за послуги з водопостачання перед КП «Вода Донбасу». Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі Донецької ОДА.

Зокрема, зазначається, що дебіторська заборгованість споживачів послуг КП «Вода Донбасу» станом на 1 квітня ц. р. становить 394,1 млн грн, з яких 203 млн - заборгованість населення, 128 млн - борги міськводоканалів, 3 млн - вугільних підприємств, 631 тис. - бюджетних організацій.

«Несвоєчасна оплата за водопостачання та водовідведення веде до того, що компанія «Вода Донбасу» втрачає можливість платити за спожиту електроенергію. Через це постійно збільшуються санкції з боку енергопостачальників, її працівникам своєчасно не виплачується заробітна плата» - йдеться у повідомленні.

Окрім того, в обладміністрації додають, що підприємство позбавляється можливості придбати необхідні матеріали для проведення очищення води, для підтримки гідротехнічних споруд у належному стані, а аварії на таких спорудах можуть призвести до техногенних катастроф.

«Якщо наш регіон залишиться без води, зупиниться робота підприємств, державних установ, наслідки для сільського господарства будуть катастрофічним, що призведе регіон до кризи» - резюмують у повідомленні, та просять негайно оплатити послуги водопостачання.

 
Коментарі (0)