ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГУряд «підкине» мільйони на компенсацію різниці в тарифах

Уряд «підкине» мільйони на компенсацію різниці в тарифах

У бюджет на 2015 рік внесуть зміни – на компенсацію різниці в тарифах на виробництво теплової енергії додатково виділять майже шість мільярдів гривень.

Уряд України прийняв рішення внести зміни в бюджет на 2015 рік і передбачити додатково 5,9 млрд грн на компенсацію різниці в тарифах на виробництво теплової енергії. Про це заявив Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк у ході засідання уряду.

«Ми у змінах до державного бюджету збільшуємо компенсацію різниці в тарифах. Фактично ця компенсація пов'язана з тим, що курс долара виріс на початку поточного року, а тарифи не були підвищені і держава взяла на себе компенсацію різниці в тарифах у зв'язку із зростанням курсу долара; загальна сума – це ще 5,9 мільярдів гривень», – сказав він.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», Президент вважає, що газовій монополії РФ був нанесений серйозний удар – Росія більше не може шантажувати Україну і Європу «блакитним» паливом.
 
«Забезпечення країни енергоносіями в зимовий період - важливе тактичне завдання, яке ми реалізуємо в рамках стратегії на зменшення залежності від Росії», – сказав Петро Порошенко.
 
Коментарі (0)