ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаЯдерне паливо допоможе перемогти енергокризу

Ядерне паливо допоможе перемогти енергокризу

Українські АЕС за минулу добу виробили близько 300 млн КВт-годин електрики, що вище добового виробництва у грудні минулого року. Такі дані лише спростовують «побоювання» Москви щодо небезпеки використання ядерного палива Україною для вироблення електрики.

Українськими атомними електростанціями 4 січня цього року було вироблено 282,33 млн КВт-годин електроенергії. Такі дані опублікувало Державне підприємство «НАЕК «Енергоатом» на своєму сайті.

Зокрема, диспетчерські графіки генерації становлять: для ЗАЕС - 5 300 МВт, РАЕС - 2 405 МВт, ЮУАЕС - 2 000 МВт, ХАЕС - 2 020 МВт.

«Радіаційний, протипожежний та екологічний стан на промислових майданчиках АЕС - у межах норми», - йдеться у повідомленні.

Зауважимо, що Державна інспекція ядерного регулювання спростувала заяву МЗС Росії щодо ризиків використання Україною ядерного палива американської компанії «Westinghouse».

«Впровадження нових модифікацій ядерного палива для АЕС України чітко регламентується нормативно-правовими документами з ядерної та радіаційної безпеки. Цими документами визначені послідовні кроки, які має зробити експлуатуюча організація НАЕК «Енергоатом»; і кожен такий крок ретельно аналізується та контролюється Держатомрегулюванням – від концептуального рішення щодо впровадження нового палива до його введення в промислову експлуатацію», - зазначається у повідомленні ДІЯР.

Нагадаємо, що «НАЕК «Енергоатом» та американська компанія «Westinghouse» підписали угоду щодо розширення та суттєвої диверсифікації поставок ядерного палива для українських АЕС американською компанією.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, рамковий договір про постачання електроенергії, підписаний на рік між «Укрінтеренерго» і «Інтер РАО», буде підтверджуватися щомісяця.

 
Коментарі (0)