ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГЯк НКРЕКП підвищувала тариф на тепло

Як НКРЕКП підвищувала тариф на тепло

Комісія прийняла рішення про затвердження тарифів на теплоенергію, централізоване опалення та гарячу воду + відео

У четвер, на відкритому засіданні Комісії за участю народних депутатів, громадськості, експертів, представників органів місцевого самоврядування, ліцензіатів та міжнародних організацій було затверджено рішення про встановлення тарифів на теплову енергію, послуги з централізованого опалення та централізованого постачання гарячої води для потреб населення.

Деякі коментари учасникив засідання стосовно підвищення тарифів:
 
«КМДА розуміє свою роль та впливає на роботу Київенерго. Результатом такої роботи спільно з НКРЕКП було схвалення інвестиційної програми з досягненням 100 % обліку теплової енергії», - наголосив Петро Пантелеєв, заступник голови Київської міської державної адміністрації.
 
Олександр Фоменко, генеральний директор ПАТ «Київенерго», подякував за підтримку у впровадженні реформ в енергетичному секторі та зауважив: «Київенерго виконує річний план та до початку опалювального сезону досягне 100 % оснащеності приладами обліку».
 
«Наступним кроком має бути впровадження стимулюючого тарифоутворення як передумови до підвищення ефективності підприємств та залучення масштабних інвестицій. Важливо врахувати і екологічний компонент відповідно до зобов’язань України», - зазначив Геннадій Варламов, д.т.н., професор, завідувач кафедри теоретичної та промислової теплотехніки НТУУ «КПІ».
 
«Чинний середньозважений тариф на тепло для населення становить 534 грн за 1 Гкал, з 1 липня середньозважений тариф встановлюється на рівні 1043 грн за 1 Гкал, що відповідає середньозваженому зростанню на 95,3 %», - зазначила керівник профільного департаменту НКРЕКП Світлана Черних під час обговорення питання. Вона пояснила, що збільшення тарифів спричинили такі ключові фактори: зростання паливної складової (на 474 грн/Гкал), тарифу на електроенергію (13 грн/Гкал) та заробітних плат (9 грн/Гкал).
 
Підсумовуючи Голова НКРЕКП Дмитро Вовк підкреслив: «Комісія приймала рішення у прозорий спосіб. Після отримання рішення Кабміну ми провели моніторинг цін на природний газ. Також врахували рівень доходів населення та систему субсидій і тому маємо прийняти ці рішення». 
 
Повне відео засідання:
 
 
 
Коментарі (1)
Гудвин Бугров
13 Червня 2016 p. 05:01

Для экономии времени читателей, вместо данного 2-х часового просмотра, предлагается альтернативное мини видео по мотивации другого "прозрачного" голосования "ЗА"поднятие тарифов.