ГоловнаПублікаціїЕлектроенергетикаЯк правильно під'єднати генератор до приватного будинку?

Як правильно під'єднати генератор до приватного будинку?

Роз'яснення, як правильно під'єднати електростанцію (генератор) до будинку та наголошує, що наведені рекомендації стосуються виключно приватних домоволодінь
Державна інспекція енергетичного нагляду України роз'яснює як правильно під'єднати електростанцію (генератор) до будинку та наголошує, що наведені рекомендації стосуються виключно приватних домоволодінь
 
Будь-який енергогенератор є об’єктом підвищеної небезпеки та потребує належних умов експлуатації. 
 
Тому спочатку нагадаємо загальні вимоги:
  • генератори не можна використовувати у квартирах (навіть на балконі);
  • електростанції можна встановлювати тільки на відкритому повітрі не менше ніж за 6 метрів від вікон, дверей або гаражів, а відстань до стін та іншого обладнання має бути більша за один метр;
  • генератор має бути сухим, для цього його потрібно захистити від дощу та підтоплень; якщо торкнутися мокрого генератора або підключених до нього приладів, можна отримати ураження струмом тощо.
Найпростіший спосіб безпечного використання електростанції – під’єднати до генератора подовжувач і до нього вже включити ті електроприлади, в яких є потреба.
 
У разі під’єднання електростанції до внутрішніх електричних мереж необхідно забезпечити від’єднання від зовнішніх електромереж.
 
Проте, якщо у будинку (дачі) часто відбувається припинення постачання електричної енергії, рекомендуємо під'єднати електростанцію до внутрішньої мережі через перекидний рубильник або систему автоматичного включення резерву (АВР).
 
Якщо в будинку мережа, що має 3 фази (380 В), то рекомендуємо все ж зробити резервну тільки одну фазу для підключення її до електростанції. На цю фазу можна приєднати тільки найважливіші електроприлади: холодильник, освітлення, телевізор, комп’ютер або ноутбук.
 

Фахівці інспекції наполегливо рекомендують, щоб приєднання електростанції до мереж будинку виконували спеціалісти

 
Коментарі (0)